Міжнародна підтримка України не знає кордонів

Під девізом «Об’єднані музикою» друзі із Румунської Республіки готують проведення другого благодійного концерту, який має на меті зібрати кошти для придбання спеціального обладнання для відділення дитячої травматології та ортопедії  КНП Міська дитяча  клінічна лікарня Чернівецької міської ради. Про адміністрацію лікарні повідомили листом-запрошенням, оригінал якого та переклад ми наводимо нижче:

Об’єднані музикою

Дорогі друзі!

“Об’єднані музикою” – благодійний проект Ротарі Клубу Клуж-Напока Хойя, вийшов на свій другий етап. У співпраці зі всесвітньо відомими музикантами, цього року ми хочемо зробити свій внесок у придбання медичного обладнання для відділення дитячої травматології Чернівецькоїміської дитячої клінічної лікарні. З цією метою наш клуб запрошує вас 26 квітня 2023 року, починаючи з 19:00, в Auditorium Maximum в Клуж-Напоці, на благодійний концерт для збору коштів.

Повідомлення лікарів з Чернівців (медичний директор А.Рошка та завідувач відділенням дитячої ортопедії і травматології Андрій Смага): “У нас є травматологічне відділення дитячої лікарні в Чернівцях, яке надає медичну допомогу дітям травматологічного, ортопедичного та нейрохірургічного профілю. У нас є велика потреба у придбанні артроскопічного медичного приладу. З початком війни з’явилося багато дітей з травмам

и суглобів, які потребують такої медичної допомоги. Діти приїжджають з цими травмами прямо з війни або виявлені у лікарні при огляді чи консультації. За місяць до нас надходить близько 20-30 дітей з травмами суглобів. Саме тут нам дуже потрібен цей артроскоп, який може оперувати на суглобах з мінімальним інвазивним втручанням, щоб післяопераційний період був легшим, коротшим і з меншим стресом для дітей.  Діти Буковини будуть вдячні, якщо ми зможемо отримати цей апарат з вашою допомогою!”

На концерті прозвучать твори Вівальді, Гайдна та Лігеті у виконанні відомого віолончеліста Райнхарда Лацко та нашого колеги Іона Стороженко у супроводі оркестру з 26 музикантів. Разом вони об’єднали свої таланти, щоб порадувати вас чудовою музичною програмою (…)

Ми з нетерпінням чекаємо на вас, щоб зробити багато хорошого разом!

Ротарі Клуб Клуж-Напока Хойя