Всесвітній день кератоконуса: лікарі-офтальмологи пояснюють і радять

 

Всесвітній день кератоконуса проводиться 10 листопада за ініціативою Асоціації офтальмологів світу. Ці листопадові заходи у першій декаді місяця мають традиційний щорічний характер, вони спонсоруються Національним фондом кератоконуса, освітньою програмою Очного інституту Гевіна Герберта, Каліфорнійським університетом у Ірвіні.

Цей день присвячений поширенню інформації, підвищенню обізнаності тисяч пацієнтів про їх захворювання кератоконусом, а також навчанню і захисту людей, які живуть з кератоконусом.

Не стоїть осторонь цієї роботи і адміністрація КНП Міська дитяча клінічна лікарня. Цього року у лікарні створено центр дитячої офтальмології (із хірургічними ліжками), яким керує Ярослав Пенішкевич, професор, доктор медичних наук, хірург вищої категорії, а генеральний директор Дмитро Білоус та адміністрація медичного закладу надають допомогу у організації технічного забезпечення, комунікують із гуманітарними організаціями країн ЄС щодо надання технічної допомоги необхідним обладнанням.

Як наголошують світові авторитети – науковці та лікарі-офтальмологи, захворювання на  кератоконус перебуває у стадії ретельного і глибокого вивчення, однак, на жаль, досі залишаються незрозумілими причини його виникнення, практично неможливо прогнозувати розвиток хвороби.

У багатьох випадках зір вдається на тривалий час стабілізувати за допомогою контактних лінз. Якщо ж хвороба прогресує, – то єдиним на сьогодні ефективним засобом є хірургічна операція.

Як добре відомо, – кожну хворобу легше вилікувати на ранній стадії появи чи розвитку.

Отже, головна порада: не нехтуйте можливістю приводити своїх малюків на щорічний безкоштовний медичний огляд, який проводять профільні спеціалісти Міської дитячої клінічної лікарні. Це збереже здоров’я дітей і дасть шанс вчасно запобігти можливому серйозному захворюванню.

Центр комунікації КНП Міська дитяча клінічна лікарня