ФОРУМ «ШЛЯХ ГІДНОСТІ: БОРОТЬБА ЗА ПРАВА ЛЮДИНИ»

Більше ста п’ятдесяти учасників зібралося сьогодні у конференційній залі Чернівецького ресторанного комплексу «Winston Hall» на презентацію Щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця.

Присутні, а це – народні депутати, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, правозахисних органів, Сторони соціального діалогу – Федерація роботодавців області та Облпрофрада, депутати місцевого рівня, керівники  закладів,  установ,  організацій,  представники  інститутів громадянського суспільства,  засобів масової інформації, – обговорювали актуальні питання розвитку громадянського суспільства у площині захисту прав людини, незалежно від місця її перебування.

Із презентацією Щорічної доповіді про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні у 2023 році виступила Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Чернівецькій області Ірина Ісопенко.

Жвава дискусія відбувалася на двох панельних майданчиках, де розглядалися питання «Захист прав людини в умовах воєнного стану на державному та регіональному рівнях: виклики та перспективи» та «Зміцнення правового захисту дітей – шлях до кращого майбутнього дитини».

Саме на другій панельній дискусії відбулася чи не найважливіша дискусія, адже в умовах воєнного стану, збройної агресії проти України. – діти стають чи не найвразливішими до таких випробувань. І тут потрібна особлива турбота, нестандартні підходи і рішення і, найголовніше, участь держави у вирішення наболілих проблем.

Участь у дискусії взяв також і Дмитро Білоус, голова Чернівецької обласної галузевої організації роботодавців охорони здоров’я, генеральний директор КНП Міська дитяча клінічна лікарня.

Центр комунікації КНП Міська дитяча клінічна лікарня