НАШІ ДОНАТИ ДЛЯ ЗМІЦНЕННЯ ОБОРОНОЗДАТНОСТІ УКРАЇНИ

На сторінках дитячої лікарні у Фейсбуці ми писали про роль всесвітнього Дня донора крові в Україні, який цьогоріч відзначався 14 червня 2024 року знову в умовах триваючої збройної агресії проти України.

ВООЗ, її партнери та активісти у всьому світі проводять заходи, тема яких – «Дякуємо донорам». Для нас, українців, це ще одна ознака нашої одностайності, віри в ЗСУ та нашу неодмінну перемогу.

Місія донорів, дарувати життя ціною власної крові!

Для України – для воїнів ЗСУ, які щодня ризикують життям на передньому краї, відбивають атаки віроломного ворога, для цивільного населення, яке страждає від нищівних атак на мирні квартали прифронтових міст та у глибокому тилу нашої держави, для дітей, які стають жертвами цієї агресії та дістають поранення різної важкості, – донори крові своїм безцінним подарунком допомагають лікарям рятувати життя!

Лікарі, медичні сестри, персонал лікарні КНП Міська дитяча клінічна лікарня Чернівецької міської ради сьогодні активно долучилися до заходів добровільного дарування донорської крові.

– Це наш громадянський обов’язок, – акцентувала Ольга Бабина, заступник генерального директора дитячої лікарні з медицини, – наша донорська кров, кров кожного свідомого українця, – це допомога державі, нашим мужнім воякам ЗСУ вражати ворога. Я хочу ще раз висловити подяку нашим колегам – спеціалістам Чернівецького Центру служби крові та директору організації Анжеліці Каланча, які проводять велику організаційну роботу, щоб кожен захід відбувся на високому рівні, щоб жодна краплина донорської крові не була втраченою…

До речі, до заходу із розумінням поставилися і деякі батьки маленьких пацієнтів, які теж виявили бажання взяти участь у донаті донорської крові.

На фото: під час заходів забору донорської крові.

Фоторепортаж – Марії Путря, співробітниці лікарні

Центр комунікації КНП Міська дитяча клінічна лікарня