19 серпня – Всесвітній день гуманітарної допомоги

У важкі часи військової агресії проти України важко точно визначити обсяг гуманітарної допомоги, наданої нашій державі, інколи це просто не можливо.

За приблизними підрахунками, майже 80 відсотків міжнародної гуманітарної допомоги надходить в Україну через офіційні, урядові і громадські організації, неурядові гуманітарні благодійні фонди, у кінцевому підсумку – від окремих добродійників – платників податків.

За даними досліджень, які були проведені останнім часом, кожен витрачений долар гуманітарної допомоги як у грошовому еквіваленті, так і у формі технічної допомоги, надання медичних приладів, обладнання та медикаментів, спеціального транспорту тощо, особливо у відповідь на виклики гуманітарної кризи під час воєнних дій, дуже ефективний і дозволяє скоротити від 4 до 5 доларів, які необхідно було б виділити для подолання повномасштабної катастрофи.

Адміністрація, профспілкова організація, лікарі Міської дитячої клінічної лікарні активно працюють із українськими та зарубіжними гуманітарними фондами, урядовими та неурядовими організаціями, окремими приватними благодійниками з перших днів військової агресії проти України.

Сьогодні слід констатувати, що державні органи України зуміли налагодити безперебійне фінансування діяльності соціально вразливих галузей країни, у тому числі медицини. Однак активна співпраця із національними та зарубіжними гуманітарними організаціями залишається головним напрямком діяльності, який дозволяє адміністрації лікарні вирішувати найоперативніші потреби лікувального закладу, закривати технічні прогалини, які залишилися з минулих часів, удосконалювати роботу міської дитячої клінічної лікарні.

На жаль, ми не маємо змоги назвати сьогодні усіх Партнерів, справжніх друзів, які надають неоціненно важливу допомогу нашому медичному закладу. Ми відчуваємо їхню підтримку, увагу до щоденних потреб, прагнення допомогти народу України перемогти у цій справедливій війні за свою незалежність.

Тому ми хочемо сердечно подякувати усім благодійникам, які брали участь у цій благородній і важливій справі і надалі турбуються про нагальні потреби медичного закладу! Кожен ваш благодійний внесок був важливим і актуальним, кожна благочинна допомога дала можливість нашому колективу дитячих лікарів успішно виконувати свою роботу, забезпечувати соціальний спокій і рівновагу у місті й області, дбати про здоров’я і життя маленьких пацієнтів.

Слова вдячності ми висловлюємо колективу гуманітарного фонду Blau-Gelbes Kreuz e.V з міста Дюссельдорф (Німеччина) та особисто міському голові Дюссельдорфу – доктору Штефану Келлеру; колективам «Rotary Club Cluj-Napoca Hoia» та «Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania – Filiala Vrancea» з Румунії; двом українським родинам, які проживають у Чехії, – Ірині та Віктору Ващукам і Олександру та Оксані Степановим; пану Вітодьду Козловські, маршалку Województwa Małopolskiego (Польща); благодійній організації «Fondazionre Francesca Rava N.P.H. Italia»  та пані Марії-Вітторії Рава, а також багатьом, багатьом нашим надійним друзям за їх підтримку та допомогу.

Сьогодні ми будуємо спільний європейський дім, вчимося жити однією дружньою великою багатонаціональною родиною. Агресор намагався спинити цей процес, але прорахувався – не лише Європа, але й увесь демократичний світ нам допомагає перемогти і відстояти незалежність України.

З давніх часів на Буковині існує чудовий звичай: коли якась родина у селі будує хату, господар скликає сусідів на «клаку», і будинок зводять дружною родиною усіх односельців.

Так і наша українська родина покликала європейських односельців стати разом з нами до цієї нелегкої праці! І ми разом неодмінно переможемо!

Дмитро Білоус,

генеральний директор

КНП Міська дитяча клінічна лікарня