НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ РОЗПОЧАЛА РОБОТУ

Як було заплановано організаторами цього заходу майже 6 місяців тому, – 11-12 жовтня у конференційній залі Міської дитячої клінічної лікарні Чернівецької міської ради розпочала роботу науково-практична конференція з міжнародною участю «Нейроортопедія  нижньої кінцівки у дітей. Погляд невролога та ортопеда».

Як у лікарів хірургів-ортопедів, так і у науковців викликали неабиякий інтерес надважливі питання, які заплановано обговорити під час роботи конференції:

  • Ортопедичні прояви нервово-м’язових захворювань у дітей. Діагностика та лікування
  • Терапія неврологічних захворювань у дітей
  • Мультидисциплінарний підхід у лікуванні та реабілітації дітей із захворюваннями нервової системи
  • Майстер клас з оперативного лікування деформацій стопи у пацієнтів з неврологічною патологією

Окрім цього, як передбачено організаторами науково-практичного заходу, учасники, які відвідають конференцію особисто, мають можливість зареєструватися на тренінг з оволодіння практичними навичками, який відбудеться 12 жовтня по завершенні основної частини роботи на дискусійних майданчиках: “Хірургічні втручання при плоско-вальгусній деформації стопи у дітей з ДЦП“.

Перед відкриттям конференції, на прохання учасників заходу,  Дмитро Білоус, генеральний директор міської дитячої клінічної лікарні, провів коротку оглядову екскурсію дитячою лікарнею. Гості оглянули відділення невідкладних станів, створене за фінансової підтримки Євросоюзу у партнерстві із шпиталем невідкладної допомоги міста Сучава (Румунія), а завідувач відділення Андрій Смага запросив колег відвідати діток, які лікуються у відділенні ортопедії і травматології дитячої лікарні.

Як висловився один із учасників конференції, – медична реформа в Україні, помножена  на належний, професійний менеджмент адміністрації та фінансова підтримка пілотних проєктів з боку Євросоюзу, – дають відмінний результат, дозволяють створювати сучасні умови для успішного лікування дітей.

Центр комунікації КНП Міська дитяча клінічна лікарня