Інформаційний сайт
Комунального некомерційного
підприємства м. Чернівці

14 листопада – День операційної медичної сестри в Україні

У медицині немає випадкових професій і не може бути випадкових людей!

У кожному відділенні клінічної лікарні побутують свої професійні традиції, які сформовані життям: боротьба за здоров’я і життя пацієнта, заходи, спрямовані на створення позитивного психологічного мікроклімату, допомога перебороти страх перед обов’язковими процедурами тощо…

Однак, завжди є відмінності і особливості, продиктовані особливостями діяльності. Однією із таких, на нашу думку, найспецифічніших ланок дитячої клінічної лікарні є спеціалізоване хірургічне відділення.

Немає «легких» і абсолютно однакових хірургічних операцій. Особливо, коли мова йде про надання інвазивної медичної допомоги маленьким пацієнтам!

Адже це – для кожного хірурга, для операційних сестер, зрештою, – усієї хірургічної команди не тільки відповідальність, але й випробування майстерності, необхідність кожному сконцентрувати талант, волю і досвід, щоб зробити свою складну працю бездоганно.

Сьогодні особливі слова подяки операційним сестрам – головним помічницям хірургів. Вони психологічно заспокоюють і готують пацієнтів до операції, а операційні зали – до запланованої процедури, перевіряють наявність інструментів і готовність обладнання.

День операційної медсестри вперше було засновано 1979 року на честь медсестер, які працюють в операційній, і відзначається щороку 14 листопада у Сполучених Штатах Америки. Асоціація періопераційних зареєстрованих медсестер (Association of periOperative Registered Nurses) розпочала традицію святкування Національного дня операційної медсестри, щоб підвищити поінформованість світової спільноти про їх важливість та особливий внесок у лікування пацієнтів.

Ми щиро вітаємо наших колег, усіх операційних сестер дитячої лікарні!

Нехай ваше життя буде наповнене не лише професійними здобутками, але й сімейним затишком,  радістю від успіхів дітей і внуків, нехай у ваші домівки прийде омріяна Перемога і Мир, на які так чекають усі українці!

Дмитро Білоус, генеральний директор дитячої лікарні,
Андрій Іринчин, голова профкому.