Інформаційний сайт
Комунального некомерційного
підприємства м. Чернівці

Коронавірус в Україні: Уряд вводить карантин на три тижні

Коронавірус в Україні: Уряд вводить карантин на три тижні

За словами народної депутатки Сюмар, карантин діятиме у межах всієї України з 12 березня по 3 квітня

Кабінет міністрів у зв’язку зі спалахом коронавірусу у світі запроваджує карантин. Про це повідомила народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Вікторія Сюмар у Facebook.

“Карантин ввели. Від завтра на три тижні. До 3 квітня”, – зазначила вона.

За словами нардепа заходи передбачають:

  • закриття навчальних закладів;
  • заборону масових зібрань понад 200 осіб (це стосується і спортивних заходів, які можуть без глядачів відбуватися, і культурних заходів);
  • закриття авіасполучення з деякими країнами.

Сюмар також додала, що також буде закрита більша частина КПП – з 219 залишиться 49. “Прем’єр каже, що там обладнані місця для карантину”, – пояснила вона.

При цьому нардепка зауважила, що уряд виділив також 100 млн гривень на закупівлю товарів індивідуального захисту у приватних внутрішніх компаній.

Згодом цю інформацію підтвердили офіційно на сайті Кабміну.

Нагадаємо, станом на ранок 11 березня в Україні зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. Загалом за весь період Центр громадського здоров’я України отримав 43 підозри про захворювання на COVID-19. Наразі один зразок ще перебуває на стадії дослідження, 41 зразок отримав негативний результат, тобто коронавірус не виявлено.

При цьому нині у світі зареєстровано 119 132 випадків захворювання COVID-19, з них 65 776 (55,2%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 38 176 випадків у 108 країнах/територіях/регіонах.