Інформаційний сайт
Комунального некомерційного
підприємства м. Чернівці

АКРЕДИТАЦІЯ – ВИЩА КАТЕГОРІЯ!

 

Наказом Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації від 14 вересня 2020 року №747 затверджено рішення акредитаційної комісії про акредитацію комунального некомерційного підприємства «Міська дитяча клінічна лікарня» Чернівецької міської ради, що надає вторинну та третинну медичну допомогу дітям м.Чернівці та районам Чернівецької області.

Акредитаційний сертифікат ЧВ №000 058, отриманий міською дитячою лікарнею – це документ про офіційне визнання наявності у закладі охорони здоров’я умов для якісного, своєчасного та відповідного рівня медичного обслуговування, дотримання ним стандартів у сфері охорони здоров’я, відповідності медичних (фармацевтичних) працівників єдиним кваліфікаційним вимогам.

Підготовка до акредитації передбачала також проведення внутрішнього аудиту наявних ресурсів, матеріально-технічного забезпечення, кадрового потенціалу, медичних технологій, ефективність діагностично-лікувальної роботи, управління фінансами.

Одним із етапів такої підготовки було отримання Сертифікату UA.8О083.СУЯ 0037-20 від 15.07.2020 р. на відповідність ДСТУ ISO 9001:2015 «Система управління якістю», яка розроблена та впроваджена з метою забезпечення ефективності та достовірності процесу діагностики, гарантування безпечності та результативності лікування пацієнтів для максимального задоволення їх потреб у сфері надання спеціалізованої медичної допомоги.

Під час проходження акредитації діяльність лікарні оцінювалась за трьома основними стандартами – управління установою, включаючи служби і кадри; фінанси і матеріальні ресурси, а також якість медичних послуг, тобто власне медична діяльність. Це співвідноситься з рекомендаціями ВООЗ щодо якості надання медичної допомоги:

– виконання професійної функції (технічна якість);
– використання ресурсів (ефективність);
– контроль ступенів ризику (результати медичних втручань);
– задоволеність пацієнта медичним втручанням.

Отримання Акредитаційного сертифікату завершило цикл перетворення комунального некомерційного підприємства «Міська дитяча клінічна лікарня» Чернівецької міської ради, історичний та новозбудований сучасний корпуси, розміщені на вулиці Буковинській, 4, у заклад, який повноцінно інтегрувався у систему реформування медичної галузі в Україні.

Центр комунікації
КНП «Міська дитяча клінічна лікарня»
Чернівецької міської ради