Інформаційний сайт
Комунального некомерційного
підприємства м. Чернівці

Медична реформа – «Програми медичних гарантій 2021»

Медична реформа – «Програми медичних гарантій 2021»

8 квітня із зали селекторних нарад Чернівецької обласної державної адміністрації було проведено он-лайн конференцію на тему «Децентралізація в умовах трансформації системи охорони здоров’я».

Як повідомлялося раніше, з квітня 2021 року НСЗУ запланувало запровадити ряд новел у системі контрактації медичних послуг, переглянути їх наповнення та розмір оплати тарифів тощо.

Модератором конференції була Мар’яна Возниця, директор Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ, яка відвідала Чернівецьку область із робочим візитом, ознайомилася із організацією системи охорони здоров’я у регіоні та поступом реалізації медичної реформи в Україні, заходами обласної та міської влади щодо виконання «Програми медичних гарантій 2021». У короткому вступному слові пані Мар’яна окреслила питання, що розглядатимуться впродовж конференції, актуальність новацій, які будуть запроваджуватися та їх значення для системи охорони здоров’я у регіонах.

Процеси адміністративної реформи та створення системи ОТГ, які є основою децентралізації влади на місцях, неминуче впливають і на політику організації охорони здоров’я у цих територіальних громадах, і забезпечення умов надання кваліфікованих медичних послуг населенню, а також на посилення роботи по протидії впливу COVID-19 та багато інших завдань і проблем, які сьогодні переходять у компетенцію ОТГ.

Саме цим аспектах присвятила презентаційний виступ Альона Горошко, директор департаменту замовлення медичних послуг та лікарських засобів.

Участь у он-лайн конференції взяли провідні спеціалісти КНП «Міська дитяча клінічна лікарня», робота яких прямо чи дотично пов’язана із наданням медичних послуг за контрактами з НСЗУ та забезпечення лікувальним закладом виконання вимог «Програми медичних гарантій 2021».

Центр комунікації

КНП Міська дитяча клінічна лікарня