Інформаційний сайт
Комунального некомерційного
підприємства м. Чернівці

Міжнародний пілотний проєкт успішно завершено

Адміністрація Міської дитячої клінічної лікарні Чернівецької міської ради завершує 2023 рік успішним виконанням технічних вимог міжнародного пілотного грантового проєкту «Невідкладна допомога для дітей транскордонного регіону 1HARD/4.1/10».

Проєкт було профінансовано у рамках Спільної операційної програми прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Румунія – Україна 2014 – 2020»: загальна сума бюджету проєкту склала 1321412 євро. Фінансування з фондів ЄС було забезпечено на рівні 1189252 євро, що склало 90% загальної його вартості.

Наразі відбувається налагодження складного сучасного медичного обладнання, перевіряється логістика виконання процедур, узгоджуються інші технічні питання.

Слід згадати, що проєкт було започатковано у далекому 2016 році за ініціативи колишнього генерального директора лікарні Сергія Сторожука та участі спеціалістів Буковинського Центру реконструкції і розвитку. Особливі слова подяки слід висловити за потужну підтримку депутатам та голові міської ради, Генеральному консульству Румунії у Чернівцях, Сучавській повітової ради Румунії, партнерам із шпиталю міста Сучави та багатьом доброчинцям і меценатам, які допомагали у його успішній реалізації.

Урочисте відкриття нового відділення відбулося за участі поважних гостей, яким генеральний директор лікарні Дмитро Білоус (перед привітальним словом) із гордістю показав комплекс нового Відділення невідкладних станів.

З коротким вітальним словом виступили заступник Чернівецького міського голови Юрій Лисюк, Консул Генерального консульства Республіки Румунія у Чернівцях Лаурентіо Чокан, Почесний консул Австрії у Чернівцях Людмила Осачук та заступник генерального директора лікарні Аурел Рошка.

Сьогодні можна з упевненістю сказати, що КНП Міська дитяча клінічна лікарня зробила упевнений крок до значної оптимізації умов надання медичної допомоги дітям Чернівецької області, міста Чернівців та сусіднього Сучавського повіту Румунії.

Це яскравий і переконливий приклад того, як спільними зусиллями будується Європейський Дім, де Україна вже сьогодні посідає одне із важливих і почесних місць!

Фото Марії Путрі, співробітника лікарні.

Центр комунікації КНП Міська дитяча клінічна лікарня