Інформаційний сайт
Комунального некомерційного
підприємства м. Чернівці

МИ ІЗ ВІРОЮ І ВПЕВНЕНІСТЮ ДИВИМОСЯ У НОВЕ ДЕСЯТИЛІТТЯ

 

Добігає до кінця 2020 рік, який завершує десятиріччя нелегкої і наполегливої праці колективу комунального некомерційного підприємства Чернівецької міської клінічної лікарні імені Ісидора Боді.

Адміністрація закладу та й увесь медичний персонал впродовж цих непростих років успішно долали звичні господарські та фінансові «проблеми»: інженерна служба, керована Русланом Кудринським, заступником генерального директора з технічних питань, забезпечила безперебійну роботу обладнання та мереж, фінансово-економічна служба – Ірина Король, заступник генерального директора з економічних питань та  бухгалтерія, яку нині очолила Людмила Танасеску, дбали не лише про своєчасне і повне забезпечення лікарні необхідним асортиментом ліків, киснем і витратними матеріалами, але й працювали над перспективою розвитку закладу, кадрова служба на чолі із Марією Гакман ретельно підбирала нових працівників, дбала про своєчасне підвищення їх кваліфікації. А завідувачі відділеннями лікарні – Ольга Бабина,  Степан Басістий, Микола Хома, Андрій Смага, Ольга Долженко, Інна Канева, Алевтина Мігалчан, Тетяна Андрійчук, Юліана Ходзінська, Віра Клічук, Сергій Мітін, Олена Протоцька, Олена Головко, спільно із медсестринським персоналом, очолюваним Валентиною Данилюк, заступником генерального директора з медсестринства,  створили у лікарні сприятливу психологічну атмосферу для дітей, які лікувались у стаціонарі та їх батьків, виявили високий професіоналізм та умотивованість у роботі.

17 грудня 2020 року у Чернівецькій міській клінічній лікарні імені Ісидора Боді у великій конференційній залі відбулось засідання колективу, присвячене 110-й річниці заснування лікарні, 75-річчю створення та успішної діяльності хірургічного відділення лікарні та урочистому відкриттю нового відділення – дитячої амбулаторної консультації.

В заходах взяв участь заступник Чернівецького міського голови Олександр Паскар.  Від імені Чернівецької міської ради Олександ Паскар привітав колектив комунального некомерційного підприємства Міська дитяча клінічна лікарня з нагоди 110 річниці заснування введення в експлуатацію першого корпусу, якому міська рада у 2020 році присвоїла ім’я «Кіндерфішершпиталь», та 75 річниці створення хірургічного відділення, а також вручив Почесні грамоти на відзнаку вагомих ювілеїв.

З числа колег-лікарів Почесну грамоту Чернівецької міської ради отримав і лікар-педіатр   Володимир  Миколів,  який  не  лише  сумлінно  виконує  свої

посадові обов’язки, але творчо підходить до запровадження нових технологій – взяв участь у конкурсі «Ініціатив чернівчан» – підготував та подав проект на придбання «Сканера судин» за бюджетне фінансування міської ради, надзвичайно потрібний пристрій у дитячій лікарні.

Відзнаку міської ради заступник міського голови також вручив Поліні Жук, ветеранові медсестринства лікарні, досвідченому працівникові, яка користується заслуженим авторитетом і повагою колег по роботі.

Із презентацією про 110-річну історію відкриття та становлення лікарні, створення хірургічного відділення, яке стало передовою школою дитячої хірургії на Буковині, особливості реалізації медичної реформи  виступив генеральний директор закладу, дитячий хірург, Заслужений лікар України, голова Обласної галузевої організації роботодавців охорони здоров’я Сергій Сторожук.

У короткій але змістовній презентації було оцінено результати роботи колективу клінічної лікарні за 2020 рік в умовах впровадження другого етапу медичної реформи, торкнувся доповідач і знакових подій у житті колективу- 110 років лікарні та 75 років хірургічному відділенню!

Ці етапи становлення медичного закладу відбувалися за безпосередньої участі багатьох учасників урочистого зібрання.

Саме тому слово для виступу брали науковці БДМУ – професор  Юрій Нечитайло, який у 2016 році висловив ідею доцільності створення консультаційного відділення при лікарні, та його колега – професор Олег Боднар.

Чимало теплих спогадів про роботу з колегами по хірургічному «цеху», думок про перспективи розвитку лікарні та відділення, а також про здобутки почули присутні від завідувача хірургічним відділенням лікарні у 1974-1975 р.р., ветерана медицини, лікаря судинної хірургії Анатолія Бахтіна та одого із

реформаторів галузі, завідувача відділенням хірургії лікарні у 1996-2016 р.р. Євгена Микитинського.

Діючий завідувач хірургічним відділенням дитячий хірург Микола Хома поділився думками щодо перспективи створення універсального центру дитячої хірургії при міській дитячій клінічній лікарні.

Це вже стало не просто актуальним, це вимога часу.  Почастішали випадки, коли до лікарні потрапляють діти з політравмами, які потребують комплексного лікування та догляду. Ефективних результатів можливо досягнути лише за умови створення відповідних умов, які доступні лише у організаційних рамках такого центру.

На завершення першої частини урочистого засідання голова профспілкової організації лікарні Андрій Іринчин вручив Почесні грамоти членам колективу.

Своєрідною родзинкою дійства стало відкриття відділення дитячої амбулаторної консультації. Але цьому передувала ще одна приємна подія: за сприяння голови Федерації роботодавців Чернівецької області Миколи Бузинського новому відділенню було подаровано принтер, а Роман Чорний, чернівецький підприємець, від імені компанії «Долина-плюс» та її директора Георгія Пилипчанського вручив Надії Проданюк, завідувачеві новоствореним відділенням кулер питної води для працівників та відвідувачів.

Багато позитивних емоцій у колег та гостей викликало відкриття нового відділення та знайомство з умовами його функціонування.

Надія Проданюк, старша медична сестра, стала першим представником медсестринства, яка очолила інноваційне відділення. Особливістю цього підрозділу стане спектр консультаційних послуг, записатися на які можна буде дистанційно через програму «Лікарня без черг», а у перспективі адміністрацією та Центром інформаційних технологій медичної установи готується технічне забезпечення доступу до телемедицини – у кожного, хто потребуватиме екстреної допомоги чи консультації, буде можливість її отримати не виходячи з дому. Стане новий проект у нагоді і лікарям, коли можна буде оперативно проконсультуватися з колегами при складному випадку чи необхідності з’ясувати, куди доцільніше транспортувати пацієнта із райцентру чи села до міста для надання невідкладної медичної допомоги.

 

Центр комунікації

КНП Міська дитяча клінічна лікарня