Інформаційний сайт
Комунального некомерційного
підприємства м. Чернівці

Національна служба здоров’я України та Всеукраїнське об’єднання організацій роботодавців охорони здоров’я стали партнерами

Розвиток соціального діалогу у рамках прийнятої Україною європейської практики узгодження соціально-трудових та економічних відносин між роботодавцями, профспілками та владою отримав подальший розвиток.

Медична галузь, яка набуває трансформації згідно із Програмою впровадження структурної реформи у сфері охорони здоров’я в Україні, є надзвичайно вразливою.

Саме тому цей процес у медичних колах та громадянами України сприймається із очікуванням конкретних кроків вищих органів управління щодо оптимізації інфраструктури галузі та системи оплати лікарських послуг, стабільного фінансування технічного переозброєння закладів охорони здоров’я та багатьох інших питань, які чекають свого вирішення.

16 лютого 2023 року після, після тривалих та конструктивних консультацій, було підписано  Меморандум про співпрацю між Всеукраїнським об’єднанням організацій роботодавців охорони здоров’я (ВООРОЗ) та Національною службою здоров’я України (НСЗУ).

Доречно зазначити, що Чернівецька обласна галузева організація роботодавців охорони здоров’я (ЧОГОРОЗ) є співзасновником Всеукраїнського об’єднання роботодавців охорони здоров’я та бере активну участь у формуванні стратегії розвитку медичної галузі.

Як зазначили Голова ради ВООРОЗ Святослав Ханенко та Голова НСЗУ Наталя Гусак, – Сторони  спільно напрацьовуватимуть  пропозиції до проектів нормативно-правових актів, якими регулюються питання реалізації Програми медичних гарантій в Україні. При цьому, як наголошується у виступах керівників, у центрі фокусу буде співпраця із обласними галузевими організаціями роботодавців та профспілок, які добре знають стан справ на місцях та очікування суспільства щодо результатів і наслідків медичної реформи.  

Детальніше – в документі. 

Посилання на сайт Об’єднання організацій роботодавців України –  https://www.ooru.org.ua/news/1228.nacionalna-sluzhba-zdorovya-ukraini-ta-vseukrainske-obdnannya-organizaciy-robotodavciv-okhoroni-zdorovya-stali-partnerami.htm

Центр комунікації КНП Міська дитяча клінічна лікарня