Інформаційний сайт
Комунального некомерційного
підприємства м. Чернівці

НОВИЙ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК З ДИТЯЧОЇ УРОЛОГІЇ

 

У результаті багаторічної праці науковців і дитячих хірургів – лікарів-урологів вийшов у світ навчально-методичний посібник «Вроджені аномалії статевого члена і уретри у практиці дитячого уролога».

Ініційовано видання цієї важливої науково-практичної праці ДУ «Інститут урології ім. академіка О.Ф. Возіанова» НАМН України та Навчально-науковим інститутом післядипломної освіти ХНМУ.

Представлений науковий матеріал акумулювався декілька років, – розповів один із укладачів посібника Андрій Іринчин, дитячий лікар – хірург-уролог вищої категорії Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні, Заслужений лікар України, кандидат медичних наук, експерт ДОЗ Чернівецької області з дитячої урології. – Дуже важливо, що тут знайшли місце ключові аспекти найпоширеніших аномалій розвитку статевого члена у підлітків, а також проілюстровано клінічний приклад кожного варіанту такої аномалії.

Як зазначено упорядниками у анотації, – інформація з цього посібника буде корисною як у повсякденній роботі лікарів-урологів та сімейних лікарів, так і для науково-педагогічної діяльності при підготовці студентів ВНЗ, медичних спеціалістів вищої кваліфікації за програмами ординатури, при проходженні перепідготовки під час післядипломного навчання, у проведенні наукових досліджень.

Щиро вітаємо нашого колегу Андрія Іринчина, як співавтора колективного видання медичного посібника із питань дитячої урології, і бажаємо подальших творчих здобутків на ниві науковій та у щоденній важкій праці дитячого хірурга – лікаря-уролога.

Центр комунікації КНП Міська дитяча клінічна лікарня