Інформаційний сайт
Комунального некомерційного
підприємства м. Чернівці

Програма “е-Підтримка” розпочала роботу з 19 грудня 2021 року

Програма «е-Підтримка», ініційована Президентом України, стартувала 19 грудня цього року та триватиме впродовж наступного року.

Чернівецька обласна державна адміністрація листом № 0126/48-2027 від 13 грудня 2021 р. звернулась до органів місцевого самоврядування, районних державних адміністрацій, установ, підприємств та організацій щодо активізації роботи з метою поширення інформації про ініціативу державної підтримки.

В рамках програми громадяни зможуть отримати від держави підтримку у розмірі 1000 гривень. За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки. Участь у програмі зможуть взяти повнолітні громадяни, які пройшли повний курс вакцинації, що підтверджується відповідним сертифікатом у мобільному застосунку «Дія».

Взяти участь у програмі на першому етапі можна буде через мобільний застосунок «Дія» або зареєструвавшись на однойменному сайті. Для цього громадянин у застосунку «Дія» обирає послугу «е-Підтримка», проходить авторизацію на відповідність встановленим критеріям, відкриває віртуальний рахунок в онлайн-банку, отримує на нього гроші та витрачає їх на придбання послуги у суб’єкта господарювання, який бере участь у програмі.

За попередніми підрахунками – це більше 6000 підприємств у сферах культури, спорту та пасажирських перевезень

Докладнішу інформацію та інструкції щодо використання застосунку «Дія» можна знайти за посиланням: https://t-aid.diia.gov.ua

 Центр комунікації КНП Міська дитяча клінічна лікарня