Інформаційний сайт
Комунального некомерційного
підприємства м. Чернівці

СВЯТИЙ ВОГОНЬ ІЗ ВІФЛІЄМУ

Стало доброю традицією, яка незмінно, понад десять років підтримується представниками організації Пласт у місті Чернівцях та області: напередодні значних Християнських свят волонтери цієї патріотичної організації відвідують лікарню і приносять Святий вогонь із Віфлеєму.

Цього року, у зв’язку із жорсткими вимогами карантину через пандемію COVІD-19, масове відвідування дітей на день Святого Миколая та напередодні Різдва неможливе, але добрі вчинки благодійників дитячої лікарні тривають.

Сьогодні вранці до лікарні завітав голова осередку Національної організації Пласт у Чернівцях, координатор акції «Віфлеємський вогонь миру» у нашому місті Андрій Федоренко.

Цю акцію започаткували багато років тому австрійські Скаути, – розповів Андрій. Акція полягає у тому, що ініціатори за допомогою скаутів світу поширюють символічний вогонь із місця народження Ісуса Христа. Цю благодійну місію в Україні взяли на себе пластуни! Колись я приходив сюди і приносив святий вогонь з батьками, наразі, як координатор, особисто продовжую цю традицію.

Наша головна статутна мета, як і суть цієї акції, – виховання української молоді у дусі Християнської моралі та патріотизму, прищеплення усвідомлення української ідентичності. Наразі молодь усього світу проходить жорстке випробування на духовну міць. На нашій землі теж йде війна, наркоділки намагаються залучити юнаків та дівчат до наркотиків … Ми протиставляємо цьому дружбу,  нашу Віру, нашу впевненість у щасливому майбутньому, яке ми усі разом будуємо!

Ми віримо і твердо переконані, що цей Святий вогонь із Віфлеєму зігріє душі і серця кожного, однак у лікарні і пацієнти, і лікарі особливо гостро відчувають потребу моральної підтримки, духовного спілкування.

Запали свою свічку від Святого Віфлеємського вогню, відкрий свою душу Богу,  сміливо йди у Християнський світ і поділися цим теплом із ближнім, який, можливо, чекає саме твоєї підтримки!

Центр комунікації
КНП Міська дитяча клінічна лікарня