Інформаційний сайт
Комунального некомерційного
підприємства м. Чернівці

Урологи Чернівецької міської дитячої лікарні рятують нирки у дітей

Наживо: репортаж із операційної дитячої клінічної лікарні

Серію надскладних реконструктивних урологічних операцій у маленьких пацієнтів, у тому числі за допомогою ендоскопічного обладнання, розпочала  16 квітня 2021 р. у КНП «Міська дитяча клінічна лікарня» бригада лікарів-урологів вищої кваліфікації. 

Для виконання чотирьох запланованих операцій у дітей, які потребували невідкладної інвазивної допомоги, у лікарні було створено операційну бригаду у складі Олеся Калищука, дитячого лікаря-уролога, старшого наукового співробітника відділення дитячої урології НАМН України, Андрія Іринчина, дитячого лікаря-уролога, Степана Басістого, дитячого лікаря-реаніматолога, Наталі Міжінської, операційної медичної сестри, та інших спеціалістів лікарні, які беруть участь у запланованих урологічних операціях.

Станом на 16-00 першу операцію завершили успішно, дитину перевели у відділення реанімації з позитивними показниками.

Після короткої перерви, необхідної для підготовки операційної для наступної операції, бригада лікарів продовжить свою роботу. 

Більш детально про перебіг усіх операцій, особливості роботи операційної бригади найближчим часом розповість Андрій Іринчин, дитячий лікар-уролог КНП «Міська дитяча клінічна лікарня».

Центр комунікації

КНП Міська дитяча клінічна лікарня